Ce accesorii de iarnă purtăm sezonul acesta ! ( I )

palarii

Căciuli haioase, pălării fashion, mănuși călduroase, fulare xxl… toate aceste accesorii de iarnă au căpătat alt sens odată cu trecerea anilor.
Putem alege multe modele cu care să ne protejăm în sezonul rece și care să se potrivesc oricărui stil vestimentar. Fiecare dintre noi are propriul stil, dar a fi în trend împlică cunoașterea „secretelor de shopping”.  Accesoriile sunt acele elemente care definesc și dau viață unei ținute, dar alese gresit ne pot ruina ținuta vestimentară. Și nu este un lucru pe care să ni-l dorim….ಠ.ಠ
Cum modul în care îți porți părul îți poate modifica trăsăturile feței, așa purtarea unei pălării poate reprezenta o modalitate minunată de a te face remarcată și de a ieși din tipare. Investiția în căteva modele de pălării este un must pentru sezoanul toamna – iarnă.
Noi am pregătit un mini ghid al pălăriilor. Citeste in continuare si descoperă sfaturi care te vor ghida înainte de o rundă de shopping pentru pălăria de iarnă,  potrivită în funcție de forma corpului și de siluetă (vedeți câte variabile sunt de luat în calcul )

Ce accesorii de iarnă purtăm sezonul
  Culoarea contează    Dacă îți alegi culoarea potrivită, nu numai că vei arata senzațional, dar poți șterge câțiva ani de pe chip.( dar păcat că nu și din buletin ☹ ) Alege culoarea pălăriei complementară cu o nuanță din ținuta sau accesoriile tale. Trebuie avut însă grijă ca nuanța pălăriei să fie cea potrivită tenului tău.

Hit: Poți opta pentru o pălărie într-o culoare îndrăzneață sau ceva neutru pe care poți oricând să o accesorizezi cu o panglică într-o culoare îndrăzneață.

 Alegeți pălăria potrivită în funcție de forma feței     Mărimea contează atunci când vine vorba despre alegerea unei pălării în funcție de forma fetei – lățimea borurilor, înălțimea calotei, unghiul Ce accesorii de iarnă purtăm sezonul
în care sunt îndreptate, conturul marginilor și, nu în ultimul rând, dimensiunea potrivită are un efect covărșitor asupra proporțiilor chipului tău. Nu te lăsa descurajată de zecile de modele pe care le-ai probat până acum, dar care nu te-au avantajat: exista un tip de pălărie perfect pentru forma feței tale, care îți va accentua și mai mult frumusețea trăsăturilor.
Palaria perfectă ar trebui să fie complementară formei feței tale. O regulă importantă, care se aplică atât la pălăriile fedora, cât și la cele mai elegante, se referă la potrivirea acesteia cu structura osoasă a feței. Coroana pălăriei nu trebuie să fie mai mică decât distanța dintre obraji. După ce ați acordat atenție acestui detaliu, va trebui să vă asigurați că pălăria se potrivește cu chipul dumneavoastră și cu dimensiunea umerilor. ( dacă pălăria este la fel de lată ca umerii, nu veți obține lookul ideal )

 Hit: Pentru o fata rotunda, alege o pălărie cu boruri largi. Recomandarea este sa nu vă apropiați de pălăriile mici și cu formă circulară, ci sa optați pentru pălării cu calotă înaltă. Asigurați-vă că borurile pălăriei sunt mai mari decât forma feței și optați pentru pălării cu vârful ușor ascuțit. Pentru o față alungită, se potrivesc pălăriile cu boruri largi, lejere, care să-ți acopere o parte din frunte, pentru a scurta vizual chipul. Dacă fața ta e pătrată, ai nevoie de o pălărie asimetrică, care va echilibra proporțiile. Dacă ai norocul să ai chipul în formă de inima, poți alege din nenumărate modele.

 3⃣ Alegeți o coafură potrivită   Bretonul drept nu se recomandă atunci când purtați o pălărie – decât dacă purtați pălăria pentru foarte puțin timp. Țineți bretonul într-o parte, pentru a avea o coafură care să se potrivească cu pălăria – altfel, veți avea surpriza să observați un breton nearanjat când dați pălăria jos.

4⃣ Armonizeaz-o cu întreaga ținută   Indiferent dacă purtați o pălărie la un eveniment formal sau dacă doriți un aspect casual, nu ar trebui să alegeți o pălărie într-o nuanță identică cu cea a ținutei vestimentare. Dacă nuanța pălăriei este la fel cu nuanța dominantă a ținutei, pălăria nu va mai capta atenția, iar întregul look va avea aspectul unui costum. A-ți armoniza stilul, a face pălaria să fie în armonie cu ținuta, este la fel de important ca și culoarea aleasă.

5⃣ Experimenteaza  Nu există modalitate corectă și  incorectă de a purta o pălărie. Experimentează înainte de a cumpăra o pălărie. Poziționează-ți pălăria pe creștet, după care începe să o sucești în toate direcțiile, până când vei găsi ipostaza care te avantajează cel mai mult.

A purta o pălărie ține de curaj și atitudine. Așa că îndrăznește să fii chic  ” in every day, in every season „. Your hat choose this winter !!

Lasă un răspuns